Receptenpagina

Curry in a Hurry

Na een dag hard werken is het fijn om thuis te komen en zeker te weten dat je hoe dan ook een snelle maaltijd op tafel kunt zetten. Je hoeft niet meer langs de winkel, maar kunt deze curry maken met alles wat je nog in je koelkast hebt liggen. Van restjes groenten tot een laatste stukje vlees: alles kan er in. De basis van de curry blijft altijd gelijk en dat maakt hem ook zo makkelijk. Binnen twintig minuten staat hij op tafel en kun je aanvallen.

Decadente Paarse Bloemkool

Bloemkool met een papje krijgt een makeover! Door de bloemkool te roosteren in olijfolie, witte wijn en bouillon, stoomt hij gaar en krijgt hij van die lekkere krokante roosjes.
Dan sop je daarna die roosjes in de de romige kaassaus en heb je, best wel snel, een hele fijne vegetarische maaltijd voor elkaar. Misschien een groene salade erbij, maar veel meer heb je niet nodig.

Hutspot

Misschien ken je de variant van oma nog wel: de uien, wortels en aardappelen werden in dezelfde pan en in hetzelfde water gekookt. Misschien een spekje uitgebakken, maar meer eigenlijk niet. Brrr…

Wij maken hem iets anders: we stoven de uitjes op laag vuur tot ze zoet en gekarameliseerd zijn. We bakken lekker spekjes uit en gebruiken lekker boter, zodat het een heuse comfortfoodmaaltijd wordt.

Paddenstoelenrisotto

Paddenstoelenrisotto is misschien wel het lekkerste comfortfood wat we kunnen bedenken. Romig, lekker veel groenten, goede klont boter en een berg kaas. En je hoeft niet eens veel te kauwen!

Vaak denken mensen dat risotto moeilijk is om te maken, maar er is eigenlijk niets aan. Ja, je moet wat groenten snijden en je ingrediënten in de juiste volgorde in de pan doen. Maar daarna is het vooral lekker roeren en een wijntje drinken, bijvoorbeeld.

En heb je toch een wijntje in je hand, doe dan ook een slok in de pan vlak voor je de bouillon er bij doet, maakt het nog lekkerder!

De bouillon is sterk, dus je lengt hem aan met water.

Uiensoeppakket

Het weer wordt weer wat druilerig en dat betekent dat het de hoogste tijd is voor een grote pan dampende soep! En uiensoep is dan toch wel een echte winnaar. Hoewel het even duurt voor de soep goed is, heb je er maar weinig werk aan. Je moet hem vooral heel langzaam laten stoven, zodat de uien zachtjes karamelliseren en bijna een soort jam gaan vormen. Maar dat betekent niet dat je er de hele tijd bij moet blijven. We geven het recept per persoon, maar net zo makkelijk maak je een grote pan en vries je het in porties in.